Küpsetatud tomatid kitsejuustu ja üritidega.
15 minutit ettevalmistuseks+ 30minutit küpsetamiseks
4 portsjonit, 1 portsjon
See retsept sobib suurepäraselt serveerida soojalt või külmalt kergeks eineks rohkelt salatiga kui ka pearoas lisandina grillitud kanafilee kõrvale (ära unusta arvestada lisaühikuid)
80 g kuskussi
150 ml köögiviljapuljongit
12 keskmist tomatit
hakitud värskeid ürte: münt, basiilik, tüümian, petersell
1 sl puhastatud seedrimänni seemneid
120 g pehmet chévre kitsejuustu
1.Soojenda ahi 180 kraadini.
2.Pane kuskuss kaussi ja vala üle köögiviljapuljongiga. Jäta 10ks minutiks kaane alla paisuma.
3.Lõika tomatitelt kaaned, uurista välja viljaliha.
4.Rösti seedrimänniseemned.
5.Sega omavahel kokku paisutatud kuskuss, hakitud ürdid, röstitud seedrimänni seemned ja täida saadud seguga tomatid
6.Pane igale tomatile tükk kitsejuustu, vajuta see õrnalt täidisesse.
7. Kõige lõpuks aseta kõikidele tomatitele peale tomatikaaned ja küpseta ahjus 30 minutit kuni tomatid on muutunud pehmeks ja kuskuss on saavutanud kuldpruuni värvuse.
8.Serveeri kuumalt või külmalt.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...