Grillitud lõhefilee kerge kastme ja grillitud köögiviljaga
4 portsjonit; 1 portsjon
400 g lõhefileed
Toorjuustuvõie
poole sidruni pressitud mahl
2 sl maitsestamata väherasvast toorjuustu
soola
sidrunipipart
hakitud tilli
Kastme jaoks:
150 ml maitsestamata jogurtit
100 g rasvata maitsestamata kohupiimapastat
1 riivitud õun
soola
suhkrut
hakitud tilli
1.Lõhefilee võid küpsetada ühes tükis või kohe neljaks viiluks lõigata.
2.Maitsesta toorjuust ohtralt sidrunipipra, soola ja hakitud tilliga.
3.Aseta kala ühe tükina fooliumile või lõheportsjonid eraldi.
4.Määri peale võie, keera pakiks ja grilli 10-15 minutit.
5.Sega kokku kastmekomponendid ja serveeri lõhe kõrvale.
Grill-köögiviljad:
2 porgandit
tükk kaalikat
1 keskmine sibul
1--2 küüslauguküünt
1 punane paprika
suvikõrvitsat
peotäis noori hernekaunu
2 tl õli
3 sl hakitud tilli või murulauku
2 tl jahvatatud grillimaitseainet
1.Lõika köögiviljad kuubikuteks või ribadeks, haki küüslauk.
2.Lisa õli, till ja grillimaitseaine sega hästi läbi.
3.Jaota köögivili kas eraldi portsjonite kaupa fooliumile või tee üks pakk.
4.Küpseta grillil ca 20 minutit.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...